v bloku ločujemo

V našem mladinskem centru se redno trudimo, da bi prav vsi odpadki našli mesto v pravem zabojniku. Pred časom smo prav iz tega razloga lično uredili naš ekološki otoček. Kljub temu pa ob rednih petkovih čistilnih akcijah, ko naše prostore pripravimo za prihajajoči teden, v posameznih koših za smeti še vedno najdemo vsiljivce.

Zato smo se odločili, da je čas, da nekoliko osvežimo naše znanje pravilnega ločevanja odpadkov. V prvem, teoretičnem delu delavnice smo ponovili, kakšne vrste odpadkov poznamo in kje je njihovo mesto, kakšne zabojnike poznamo in kam s tistimi odpadki, ki ne spadajo v nobenega od niih.

Teoretičnem uvodu je sledil praktični del. Udeleženci so morali listke, ki so simbolizirali odpadke, s katerim se najpogosteje srečujemo v vsakdanjem življenju in seveda tudi v našem centru, razporejati v ustrezne »zabojnike«. Za pravilno ločevanje so prejemali točke, tako da smo ob koncu dobili tudi “zbiralca zmagovalca”. Poraženci pa bodo v prihodnje ob petkovih akcijah zadolženi za kontrolo smeti in prerazporejanje napačno odloženih odpadkov.

Share This