MDC BLOK NA LOKI V SNEGU

V Škofji Loki se trenutno odvija festival Loka v snegu. Pretekli petek smo se na njem po dveh letih premora zaradi epidemije ponovno sodelovali tudi mi. V sodelovanju s Pum-o Škofja Loka smo za obiskovalce pripravili ustvarjalno delavnico, ki je bila seveda praznično obarvana.

Ker božično drevo velja za enega od najbolj prepoznavnih simbolov božično – novoletnih praznikov, ki v tem času krasijo naše domove in vanje vnašajo praznično vzdušje, smo se odločili za izdelovanje okraskov za omenjeno drevesce. Te so namreč tisti, ki mu dajejo mogočnost in veličino ter poudarjajo številne dimenzije in odtenke našega bivanja. Dandanes jih seveda lahko v predbožičnem času kupimo skoraj v vsaki trgovini v najrazličnejših barvah, oblikah in motivih. Ker pa v Familiji prisegamo na ekološki, trajnostni in unikaten pristop ter princip »naredi si sam«, smo udeležence pod strokovnim mentorstvom spodbudili, da si domiselne okraske izdelajo kar sami, ter tako praznični okrasitvi svojega doma dodajo osebno noto. Unikatni okraski pa ahko služijo tudi kot darilo, ki ima zaradi osebnega pečata popolnoma drugačen pomen kakor na hitro kupljeno v najbližjem supermarketu. Tisto, kar izdelamo sami, je namreč nekaj posebnega, saj v izdelavo vložimo svojo energijo, čas, ljubezen, pa tudi originalni osebni pečat, zato je tovrstna pozornost za obdarovanca dragocena. Ker smo želeli mlade hkrati tudi ekološko ozaveščati, smo okraske izdelovali iz povsem naravnih materialov, zaradi česar bodo v naše domove prinesli tudi delček narave, še posebej zaradi dejstva, da so številna božična drevesca iz umetnih materialov.

Delavnica je bila odlično obiskana, zato se že veselimo naslednega festivala, in sicer poletne Pisane loke, ko se ponovno vidimo.

Share This