obiskali dogodek zakaj na volitve ?

V petek, 15.4. je Mladinski svet Škofje Loke v sodelovanju z Zavodom O v Sokolskem domu v Škofji Loki priredil dogodek z naslovom Zakaj na volitve?

Ker tudi v našem mladinskem dnevnem centru podpiramo tovrstne dogodke, predvsem pa zanimanje za aktualno družbeno dogajanje tudi pri mladostnikih, smo skupaj s skupino naših najbolj aktivnih srednješolcev obiskali omenjeni dogodek.

Pred obiskom smo se o tematiki najprej pogovorili v centru. Zanimalo nas je predvsem, kaj že vedo ter kakšno je njihovo mnenje in pričakovanja.

Več o osnovnih konceptih delovanja državnozborskih volitev in parlamentarnega prava ter pomenu participacije mladih pa nam je kasneje na samem dogodku predstavila Nika Podakar, študentka prava in ustanoviteljica ustavnega kluba. Teoretičnim osnovam je sledilo soočenje kandidatov posameznih strank v našem volilnem okrožju, vezano predvsem na teme, povezane z situacijo mladih.

Odgovore predstavnikov strank seveda vsi že bolj ko ne dobro poznamo, saj jih poslušamo že skoraj mesec dni. Bolj zanimivo pa je to, da je kar nekaj naših mladih izrazilo mnenje, da škoda, da bodo lahko sodelovali šele na naslednjih volitvah. To pa vidimo kot zelo spodbudno, saj je znano, da je bila v preteklosti politična participacija mladih na zelo nizkem nivoju.

Share This