Pogovor z Jakobom Kendo

V četrtek, 18.4.2019 so dijaki Gimnazije Škofja Loka organizirali pogovor z znanim slovenskim prevajalcem, literarnim zgodovinarjem, pisateljem in kulturnim menedžerjem Jakobom Kendo. Ker jih kar nekaj od njih zelo aktivno sodeluje v našem centru, smo se skupaj z našimi udeleženci odločili, da jih z obiskom dogodka podpremo ter hkrati izvemo tudi kaj zanimivega in poučnega.

Pogovor se je nanašal predvsem na njegov potopisni roman Apalaška pot: 3500 kilometrov hribov in Amerike, v kateri je podrobneje opisal njegovo 4 mesečno popotovanje po severnoameriškem pogorju Apalači, ki poteka preko 14 ameriških zveznih držav.

Z nami je delil podrobnosti o sami pripravi na pot, o odnosu do narave, ki ga je razvil med potjo, srečanjih s popotniki različnih kultur ter druge zanimivosti, povezane z odpravo. Svoje mesto v pogovoru je seveda dobil tudi Harry Potter :-).

Med kratkim premorom je nastopil gimnazijski trio na saksofonu, klavirju in bas kitari, ki se je predstavil s pesmijo Summertime Sadness Lane Del Ray. Če vas zanima, zakaj prav s to pesmijo, pa vzemite v roko knjigo ;-). In veliko užitkov…

 

 

 

Share This