pogovor z rokom šaričem-naj prostovoljcem šk. loke

S ponovnim odprtjem našega mladinskega centra (seveda v prilagojeni obliki v skladu z ukrepi), je končno napočil čas, da se po dolgem obdobju digitalnih aktivnosti na naših dogodkih končno srečamo tudi “v živo”. Eden takih je bil današnji debatni klub z Rokom Šaričem.

Rok, ki je že vrsto let eden najbolj aktivnih prostovoljcev v Bloku, kjer mladim nudi učno pomoč, občasno pa sodeluje tudi pri organizaciji in pripravi programskih aktivnosti, je bil v začetku novega leta izbran za NAJ PROSTOVOLJCA ŠKOFJE LOKE 2020. Seveda njegova pot do tega prestižnega naziva ni bila tlakovana le v našem centru, ampak je Rok zelo aktiven tudi izven našega centra ter s svojim prostovoljskim delom veliko prispeva tdi v lokalni skupnosti.

Z veseljem se je odzval našemu vabilu in v slabo uro dolgem pogovoru poskušal našim udeležencem predstaviti prostovoljstvo v vsej svoji veličini.  Pogovorajali smo se o njegovih začetkih, izvedenih projektih, o njegovem dojemanju tega plemenitega dela, dotaknili pa smo se tako prednosti kot tudi pasti, ki so del prostovoljstva.

Ob koncu pogovora nam je zaupal še, kakšni so njegovi načrti za prihodnost, mi pa upamo, da se je pogovor tudi kakšnega od naših udeležencev dotaknil do te mere, da bo njegova prihodnost vsaj delno prostovoljsko obarvana.

Share This