poletje z blokom 2020

Naš poletni počitniški program je letos kar nekaj časa »visel v zraku«, a smo se odločili, da je po letu, kot je za nami, to nekaj, kar potrebujejo tako naši udeleženci kot tudi mi . Izvedba je bila seveda prilagojena aktualnim razmeram in na srečo nekaj več kot 50 udeleženih, je potekala brez težav. Po veselih in zadovoljnih obrazih mladih, ki smo jih opazovali ob koncu programa, je bila to tudi edina prava odločitev.

Ker smo morali odpovedati tradicionalni poletni tabor, smo namesto tega dvakrat izkusili epska morska doživetja v Strunjanu. Iz tedna v teden smo postajali boljši v odbojki na mivki, se prijetno namučili v trampolin parku v Ljubljani, pogum in drznost pa smo varno izzivali v adrenalinskem parku na Starem Vrhu. V Pravljični deželi Gorajte smo se na »žive in mrtve« spopadli v paintballu ter organizirali zabaven turnir v igrah brez meja, v sodelovanju s taborniki Rodu svobodnega Kamnitnika pa pripravili še dva taborniška dopoldneva, na katerih smo zaobvladali osnovne taborniške veščine. Poskrbeli pa smo tudi za glasbene in slikarske navdušence. Izvedli smo likovno delavnico z akademsko slikarko Anjo Fabiani, Mamoru Sanou iz Burkine Faso pa je z delavnico igranja na tradicionalne afriške bobne djembe na grajskem vrtu poskrbel za intenzivno glasbeno doživetje. Enomesečno počitniško rajanje smo zaokrožili s kopanjem v kranjskem odprtem bazenu.

Na vseh aktivnostih so nas spremljali naši redni prostovoljci, udeleženci projekta Erasmus+ Kids in action ter PUMO-o Škofja Loka, tako da smo na pragu novega šolskega leta še bolj povezani, še bolj skupaj.

Naše julijsko rajanje v živo in od blizu pa v spodnjem filmčku:

 

Share This