VSe o miški rubi in njenem zlatem listu

Na tokratnem bralnem klubu smo se pogovarjali z Darjo Čadež, katere pravljica Miška Rubi in njen zlati list je zmagala na natečaju za naj pravljico Škofje Loke 2020.

Darja nas je obiskala v petek, 12.3. in s prijavljenim udeležencem debatirala o njeni knjigi. Pogovor smo začeli s samim natečajem ter kako se je sama sploh znašla med sodelujočimi. Sledila je kratka predstavitev vsebinske plati knjige, nato pa smo debato usmerili v proces nastajanje pravljice v rimah ter s tem povezanimi podrobnostmi. Beseda je tekla o tem, koliko časa je pisala pravljico, od kje je črpala ideje za samo zgodbo, glavne junake ter njeno sporočilnost.

Med drugim nam je Darja zaupala tudi, da je njena velika strast slikanje in da je bil to tudi eden glavnih razlogov, da se je odločila za pisanje pravljice. Vemo namreč, da je zelo pomemben del vsake pravljice njena likovna spremljava, kar je bila njena velika želja že od nekdaj. Preko svojih ilustracij, ki nam jih je prinesla v vpogled, nas je seznanila tudi s tem delom, v katerem je kot sama pravi, še posebej uživala.

Pogovor smo zaključili še z vprašanji vseh udeleženih ter njenimi videnjem prihodnost miške Rubi ter njenih prijateljev.

 

 

Share This