Pisana loka 2018 – OBARVAJMO LOKO

V skladu z naslovom samega festivala smo na delavnici, ki se je odvijala v petek, 31.8. med 15. in 18. uro v atriju stavbe na mestnem trgu 38 doprinašali k temu, da bo Loka še bolj pisano mesto. Navdih pa smo tokrat prepustili kar vam, obiskovalcem, ki ste se vsaj za en dan prelevili v umetnike.

Da nam je domišljija lažje stekla, smo za osnovo vzeli oris vedute jedra Škofje Loke na A3 formatu. Na to osnovo je vsak posameznik naslikal svojo Pisano Loko. Na voljo so bili številni likovni materiali, pripomočki, različne barve, tempere, akrili, akvarelne, pastelne barve, barvice, flomastri, voščenke, svinčniki, itd.

Delavnico je vodil Mohor Kejžar, akademski slikar, ki je udeležencem najprej predstavil različne materiale, ki so jih imeli na voljo ter njihovo uporabo, predstavil pa je tudi različne likovne tehnike, ki so jih udeleženci lahko uporabljali pri ustvarjanju. Da pa je lahko vsak realiziral svojo idejo, je hrati tudi spremljal proces, svetoval pri ustvarjanju in interveniral v primeru morebitnih težav oz. vprašanj, Cilj delavnice je bil namreč, da dobimo čim širšo paleto vseh možnih Pisanih Lok, ki bodo nastale na enotni podlagi, orisu vedute starega mestnega jedra.

Na delavnici so likovne spretnosti preizkusili tako otroci in najstniki kot tudi odrasli, saj je bil sam koncept zamišljen tako, da se lahko prilagaja različnim stopnjam težavnosti. Nekateri so se lotili bolj enostavnih likovnih tehnik, drugi bolj zahtevnih, odvisno od spretnosti, ustvarjalnosti in volje posameznika.

 

 

Share This