Izhajati je začel Blokopis

V MDC Blok smo konec novembra izdali prvo številko lastne revije, ki smo jo poimenovali Blokopis. Ideja zanjo se je porodila naši prostovoljki Alyoni, ki je trenutno vključena v naš mladinski center preko Evropske prostovoljne službe, sicer pa je po poklicu novinarka.

Gre za barvito, zanimivo, zabavno in ustvarjalno revijo v zine formi. V celoti jo izdelajo naši udeleženci, od pisanja, risanja, lepljenja in končnega oblikovanja. Izhajala bo vsak mesec, v njej pa bomo pisali o najljubših dogodkih, ki so se jih udeležili ali jih sami organizirali. V njej pišejo o svojih hobijih, najljubših športih, glasbi in modi. Redno bomo objavljali tudi fotografijo meseca in literarno delo, ki je v preteklem mesecu nastalo v okviru rednih tedenskih delavnic Ustvarjalne črkarije.

V prvi številki smo za dogodek meseca izbrali srečanje z igralcem Aljažem Tepino, ki nas je s svojo energijo, humornostjo in zgovornostjo nadvse navdušil. Z njim smo naredili in objavili kratek intervju. Predstavili smo različne žanre glasbe, ki jo poslušamo. Predstavili smo, kako izdelati okrasne magnetke iz fimo mase, športne strani so tokrat namenjene Janu Oblaku, modne pa vlogerki, ki ji ni para in nad katero smo neizmerno navdušeni, Denise Dame. Svojo stran je dobila tudi Alyona, kjer se je predstavila, se razpisala o tem, kaj sploh je Evropska prostovoljna služba in nam povedala, zakaj si je izbrala MDC Blok. Hobi meseca je tokrat nogomet, v zinu pa najdete še recept za bline, posebno vrsto  palačink.

Za pokušino vam ponujamo kratek vpogled, celoten izvod pa lahko dobite v lokalni knjižnici ali pa po svoj brezplačni izvod pridite v naš center.

 

PA SREČNO DO NASLEDNJEGA, BOŽIČNEGA IZVODA 🙂

 

Share This