IZOBRAŽEVANJE ZA PROSTOVOLJCE

Pozdravljeni,

ponovno se začenja cikel brezplačnih izobraževanj za prostovoljce, ki delujejo v mladinskem sektorju. Ker so jih prejšnja leta pretežno obiskovali le prostovoljci, ki delujejo v Mladinskem dnevnem centru Blok na Trati, jih letos želimo ponuditi čim večjemu krogu prostovoljcev, ki delujejo tudi drugod. S projektom želimo povezati prostovoljce, ki sodelujejo v različnih ustanovah, z žejo po povezovanju, delitvijo izkušenj in nadgradnjo strokovnega znanja. Srečanja pa so tudi odlična priložnost za neformalno druženje in snovanje skupnih projektov.

Izobraževanje bo potekalo v obliki posameznih delavnic, ki so vezane na delo z mladimi in bodo potekale VSAK ZADNJI DELOVNI ČETRTEK  V MESECU OB 18H V MLADINSKEM DNEVNEM CENTRU BLOK NA TRATI. Delavnice obsegajo teoretični in praktični del z aktivno udeležbo. Delavnicam se udeleženci lahko pridružijo kadarkoli med letom. Prostovoljce tako želimo opolnomočiti za delo z mladostniki, s poudarkom na prednostih in pasteh dela z ranljivo skupino mladostnikov, ter jim omogočiti prostor druženja za izmenjavo pozitivnih izkušenj in pridobivanje novih idej.

Da bi to obvestilo doseglo čim večjih krog potencialnih udeležencev, vas prosimo, da obvestilo posredujete ciljni skupini – prostovoljcem – in nam posredujte njihove e-poštne naslove ali/oz. mobilne številke za sms obveščanje. Na ta način jim bomo lahko sproti na njihov naslov vsaj dva tedna pred načrtovano delavnico poslali obvestilo o aktualni aktivnosti. Zaradi lažje izvedbe pa bomo veseli pravočasnih prijav zainteresiranih na določeno delavnico.

Razpored predavateljev in delavnic do poletja

  • 24. februar: Aleš Ravnik (igralec): Ko zablokiram pred tablo, zablokiram pred preizkušnjami in izpustim priložnost … (retorika in javno nastopanje). (izjemoma sreda ob 17:00)
  • 31. marec: Martina Guzelj (zakonska in družinska terapevtka): Ni važno, od kod prihajam, važno je, kam grem … (vpliv družinskega sistema in pomen mentorstva mladim).
  • 21. april: Blaž Čadež (atletski trener): Vse se začne s prvim korakom, ki mu sledijo, ali pa tudi ne, naslednji … (pomen motivacije in premagovanje strahov)
  • 26. maj: Anja Eržen (vodja MDC Blok): Celostni razvoj možganov po Daniel J. Siegelu.
  • 30. junij: Saša Košenina (tabornica): Preživetje v naravi vs. preživetje v betonu …  

 

Za kakršne koli dodatne informacije smo vam na voljo v MDC Blok (vsak delovnik med 13 in 19h), na telefonski številki 040 326 165, na FB strani https://www.facebook.com/mdc.blok ali e-pošti anja@familija.eu, kjer se tudi prijavite na posamezno delavnico.

 

 

Share This