Izšla je nova posebna izdaja blokopisa

Pred časom smo pisali o naši prvi posebni izdaji revije Blokopis z naslovom Ustvarjalne črkarije, v kateri smo zbrali tekste, ki so jih naši udeleženci pisali na delavnicah kreativnega pisanja. V preteklem šolskem letu pa smo si zadali nov izziv. Pod mentorstvom EVS prostovoljke Leslie, ki je velika ljubiteljica stripov, smo enkrat tedensko kreativno pisanje združili z risanjem. Nastala je STRIPARIJA, sklop delavnic, kjer so mladi ustvarjali svoje stripe na osnovi njihovih lastnih zgodb. Enkrat tedensko so tako tekom celega leta nastajale mojstrovine, ki smo jih ob koncu združili v novo posebno izdajo Blokopisa z pomenljivim naslovom STRIParija. V reviji vas tako čaka 9 zgodb 11 avtorjev, nekatere vas bodo nasmejale, druge prestrašile, sigurno pa vas bodo vse navdušile.

Nad izdelkom, ki ga vedno odnesemo tudi v knjižnico Ivana tavčarja – enota Trata, kjer si ga lahko izposodite, so bile navdušene tudi knjižničarke, ki so nam ponudile, da  naše stripe razstavimo tudi v stenski obliki na njihovem mladinskem oddelku v Škofji Loki. Razstava bo postavljena do konca poletja, zato ne odlašajte in si jo čim hitreje oglejte ter glasujte za vaš najljubši strip.

P.S. Tudi v prihajajočem šolskem letu bodo v našem centru potekale delavnice kreativnega pisanja, zato vse mlade nadebudne literate vabimo, da se nam pridružijo in skupaj z nami ustvarijo novo revijo 😉

 

 

Share This