januarski kreativni kotički

Novo leto smo v našem centru začeli ustvarjlano. Vsak januarski teden smo začinili z ustvarjlano delavnico po izbiri udeležencev. Na plakatu idej, ki se nahaja na enih izmed vrat centra, so se kar nekaj časa nabirali predlogi udeležencev in z novim lezom je napočil čas njihovega uresničevanja.

Začeli smo s takoimenovano servietno tehniko. Udeleženci delavnice so lahko izbirali med “prtički” najrazličnejših motivov, katere so s posebnimi čopiči in lepilom nanesli na lesene predmete, ki smo jih uporabili kot magnetke ali obeske za ključe.

Sledila je delavnica Naredi si sam, na kateri smo reciklirali stare, dandanes že skoraj pozabljene CDje ter iz njih izdelovali lovilce sonca. Na začetku so udeleženci odstranili okrasno folijo, nato prazne prozorne zgoščenke pobarvali z motivi po lastnih željah. Na koncu smo namestili še vrvico, okrašeno z perlicami.

Zaključili pa smo z vedno priljubljeno fimomaso. Torkrat so imeli udeleženci povsem proste roke, da so s pomočjo rok ter modelirnega pribora izdelovali unikatne oblike različnih podob, ki so služile kot obeski, kipci, magnetki ali sponke za lase.

Share This