MDC BLOK NA VETRU V LASEH

MDC Blok bo v torek 20.9.2016 ob 16:00 tradicionalno sodeloval na prireditvi s športom proti drogi – VETER V LASEH. Blokovci se bomo predstavili na promocijski stojnici, kjer boste lahko spoznali naše dejavnosti in ekipo, ki že 4 leta dela z mladimi v iz okolice Frankovega naselja in tudi širše. Pridružili se nam boste lahko pri kreativnih delavnicah (ustvarjali bomo z akrilnimi barvami, vsak bo lahko pobarval svoj kamen 🙂 V sklopu Blokovega programa se bo ob zaključku prireditve z glasbeno točko predstavil Denys Shadro.

Nekaj več splošnih informacij si lahko preberete spodaj:

O PRIREDITVI VETER V LASEH 

Občina Škofja Loka letos že tradicionalno pristopa k izvajanju vseslovenske akcije Veter v laseh. Gre za športno-zabavno prireditev Športne unije Slovenije, ki s promocijo športa promovira zdrav življenjski slog in življenje brez odvisnosti. Nacionalnemu konceptu prireditve Občina Škofja Loka v organizaciji LAS Škofja Loka dodaja še eno razsežnost. Akcija je zasnovana kot predstavitev aktivnih lokalnih organizacij s področja športa in mladine ter pomembnih akterjev v občini, z namenom promocije zdravega in aktivnega načina življenja, predstavitve dejavnosti društev in klubov ter  povezovanja lokalnih akterjev, s poudarkom na medgeneracijskem sožitju. Medse bomo povabili tudi znanega športnika – vzornika mladih.

Kot pomemben člen naše lokalne skupnosti vas vabimo k sodelovanju na tej prireditvi.

Prireditev: VETER V LASEH 2016

Datum: torek, 20. 9. 2016 (v primeru slabega vremena ali 22. ali 27. 9. 2016)

Dogajanje: dopoldanski del od 8. do 12.30 ure, popoldanski del od 16. do 19. ure

Kraj: športni park za OŠ Ivana Groharja (Podlubnik)

 

Prireditev se bo odvijala v športnem parku za osnovno šolo Ivana Groharja v Podlubniku. Koncept je zasnovan kot dogajanje v dveh delih.

 

  • Dopoldanski del bo organiziran kot športni dan za starejše vrtčevske otroke in učence 4. razredov vseh štirih osnovnih šol, kjer bodo otroci in učenci, razdeljeni v skupine, na različnih poligonih spoznavali in se preverjali v športnih in obšportnih aktivnostih. Gre za netekmovalni dogodek, katerega namen je navdušiti mlade za gibanje, zdrav življenjski slog in vključevanje v aktivnosti klubov in društev.

 

Za vrtčevske otroke načrtujemo 8 aktivnosti na ločenem igrišču pod Vrtcem Najdihojca.

 

Športni dan za šolarje bo organiziran v obliki dvajsetih poligonov in delavnic: odbojka, košarka, nogomet, rokomet, ples, orientacija, floorball, namizni tenis, plezanje, ravnotežnostne spretnosti, gimnastika, kreativnost, glasba, literatua, gledališče, veščine, prva pomoč, … Koordinatorji poligonov bodo športni pedagogi posameznih društev in osnovnih šol. Šolarji bodo na vsaki aktivnosti pridobivali podpise ali simbolične točke (za motivacijo) in  jih v petih šolskih urah skušali nabrati čim več.  Dogajanje: od 8.20 do 12.30  (vključno z odmorom za malico in počitek).

 

  • Popoldanski del prireditve bo namenjen širši lokalni skupnosti. Športna društva bodo predstavljala svojo dejavnost, obiskovalci se bodo lahko preizkusili v posameznih športnih in obšportnih aktivnostih. Namen popoldanskega dela je širiti ljubezen do športa in spoznati delo različnih društev v naši občini (športna društva, gasilci, skavti, taborniki, študenti, mladinski centri, upokojenci, …). Na odru se bo odvijal zabavni program s predstavitvami. Dogajanje: od 16h do 19h.

 

Share This