NA DOGODKU “YOUNG EU CHANGE-MAKERS”

Nekaj udeležencev 15+ BLUZ programa se je skupaj z našimi mladimi prostovoljci v ponedeljek udeleželilo dogodka “Young EU change-makers”, ki sta ga v Škofji Loki organizirala Mreža MaMa in Zavod O, zavod škofjeloške mladine.

Dogodka, ki je naslavljal letošnje EU volitve, izobraževal o EU parlamentu in pravicah državljanov, se je kot osrednja gostja udeležila tudi EU poslanka Ljudmila Novak, s katero se je pogovarjal Rok Šarić, naš nekdanji zelo aktiven prostovoljec. Pridružil se jima je tudi župan Škofje Loke Tine Radinja.

V uvodnem delu so mladi reševali kviz o poznavanju EU, sledil pa je pogovor z Novakovo o izkušnjah v politiki EU, njeni politični poti ter pomembnosti politične participacije mladih tako na lokalni, nacionalni ter EU ravni.

Kot so poročali naši udeleženci, se jim je najbolj zanimiv del zdel predvsem, ko so po manjših skupinah razglabljali in delili ideje o izboljšanju položaja mladih. V prvi vrsti so izpostavili stanovanjsko problematiko ter zaposlovanje. Vsi pa so izrazili tudi pomembnost prizadevanj za mir tako v Ukrajini kot Palestini.

Share This