Nova stenska poslikava

V našem cenrtu so četrtki že nekaj časa namenjeni ustvarjalnosti oz. kreativnemu kotičku, kot ga imenujemo. Njegov idejni vodja je naš zunanjo sodelavec in akademski slikar Mohor Kejžar. Poleg samostojnih četrtkovih delavnic se pod njegovim budnim očesom mladi udeleženci enkrat letno odločijo tudi za kak večdnevni umetniški projekt. Letošnje leto je bila to nova velika stenska poslikava, ki krasi naš največji in glavni skupni prostor centra.

Pred začetkom projekta so se vsi zainteresirani zbrali na skupnem sestanku, ki je bil namenjen “brainstormingu”. Edina vodilo je bilo, da ohranimo slogan prejšnjega plakata, ki je visel na steni VES SVET JE TVOJ. V naslednjih štirih četrkovih popoldnevih je tako pod budnim očesom mentorjev počasi nastajala slikarska mojstrovina, ki nas svojo motiviko in sloganom vsak dan motivira, da sledimo svoji lastni viziji in spomonja, da je le nebo meja.

Navdušenost nad poslikavo je botrovala, da smo našo idejo razširili tudi izven mladinskega centra v lokalno okolje ter pod istim sloganom preuredili bližnji podhod. O tem projektu si lahko več preberete: http://blok.familija.eu/evropski-teden-mladih-prinesel-nov-podhod/

 

 

Share This