naravni vazelin v unikatni embalaži

V okviru delavnic na temo zdravega življenjskega sloga pod naslovom “VRATA V ZDRAVJE” smo tokrat na željo naših udeležencev pozornost namenili kozmetiki. Ker se naša koža dnevno srečuje z različnimi kozmetičnimi izdelki in posledično tudi številnimi bolj ali manj zdravimi kemikalijami, smo se v prvem delu delavnice pogovarjali prav o glavnih sestavinah najpogosteje uporabljenih izdelkov ter njihovi škodljivosti. Prisotni mladostniki so na izdelkih, ki jih sami uporabljajo, iskali prisotnost škodljivih kemikalij kot npr. umetna barvila, konzervansi, parfumi, parafini ter drugi izdelki iz nafte ter kasneje tudi posledice njihove uporabe.

V drugem delu smo pogovor usmerili v naravno kozmetiko ter glavne razlike v primerjavi s tisto, ki se tako samo označuje. Udeleženci so bili seznanjeni z nekaterimi osnovnimi naravnimi sestavinami, ki omogočajo izdelavo kozmetičnih izdelkov, ki so veliko bolj prijazni zdravju, kot tisti kupljeni.

Za zaključek našega druženja smo spoznali recept za izdelavo povsem naravnega vazelina, ki smo ga nato skupaj tudi pripravili. Proces smo popestrili z izdelovanjem unikatnih embalaž, v katerih je vsak od prisotnih domov odnesel vazelin z vonjem po lastnem izboru.

 

 

 

 

 

 

Share This