OŽIVELI SMO NOV PODHOD

V mesecu maju smo udeleženci MDC Blok iz Škofje Loke v okviru Evropskega tedna mladih in ob podpori Movit-a  z ogromno stensko poslikavo in spodbudnim sloganu Ves svet je tvoj, obudili enega izmed podhodov njihovega mesta.

Končni rezultat projekta je sprožil val navdušenja med lokalnim prebivalstvom in posledično seveda tudi obilo zadovoljstva med nami, saj je bila naša aktivna partipacija nagrajena na najboljši možni način. Ker pa smo  mnenja, da bi si tovrstno preobrazbo v Škofji Loki zaslužilo še kar nekaj podhodov, smo mladi svojo idejo ter vizijo o njihovi ureditvi posredovali občinskim funkcionarjem. In padla je na plodna tla, saj nas je Občina Škofja Loka z veseljem finančno podprla. Tako se je rodil nov projekt, katerega prvo fazo smo zaključili med ravnokar končanimi krompirjevimi počitnicami.

Tokrat so nam »blokovcem« na pomoč priskočili tudi udeleženci programa PUM-o in v dveh počitniških dneh je še en škofjeloški podhod dobil novo preobleko. S novonastalo poslikavo pa želimo vse mimoidoče, tako mlade kot stare opozoriti na vse večji problem nekemčine odvisnosti, ki vodi v brezosebnost ter  jih spodbuditi, naj se obrnejo v pravo smer, saj je svet lep.

 

 

 

 

Share This