ZABAVNO & DRUŽBENO AKTIVNO – grafitarska delavnica Ves svet je tvoj

Letošnje prvomajske počitnice bomo v našem centru preživeli nekoliko drugače kot ponavadi, a vseeno nič manj zabavno. Odločili smo se namreč, da se z našimi počitniškimi aktivnostmi pridružimo praznovanju EVROPSKEGATEDNA MLADIH, ki poteka med 20. aprilom in 5. majem in v prvi vrsti spodbuja aktivno sodelovanje mladih v lokalnem okolju.

V ta namen bomo organizirali dvodnevno likovno akcijo pod vodstvom akademskega slikarja Mohorja Kejžarja, na kateri bomo motiv »SVET JE TVOJ«, ki na novo krasi eno od sten našega mladinskega centra v nadgrajeni obliki prenesli v bližnji neurejen in počečkan podhod med Frankovim naseljem in Suho ter na ta način dokazali, da mladi lahko ustvarijo veliko več, kot le primitivne ter vandalistične grafite, ki vzbujajo zgražanje. Poleg tega pa bo mimoidočo mlado populacijo še dolgo po tem nagovarjal, naj sledijo lastni viziji in izstopijo iz povprečja.

Akcija bo potekala v ponedeljek, 29.4. in torek, 30.4. med 10.00 in 16.00.

Oba dneva bo skupinski zbor pred MDC Blok ob 10h, od koder se skupaj odpravimo do bližnjega podhoda, kjer bomo ustvarjali.

Udeleženci se lahko aktivnosti priključijo tudi kasneje na kraj dogajanja oz. jo lahko tudi prej zapustijo. Ker bomo delali z različnimi barvami svetujemo, da NE izberete najnovejših oblačil.

Za vse dodatne informacije pokličite na tel: 031 670 682 (Nejc)

 

 

 

 

Share This